РАДИОНИЦЕ ЦРВЕНОГ КРСТА

Данас су у матичној школи реализоване РАДИОНИЦЕ за ученике млађих и старијих разреда у организацији Црвеног крста Краљево.

Радионице су организоване према узрасту и циљним групама.

🙋За ученике ПП групе, ученике првог, другог и трећег разреда представљен је програм БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА кроз радионицу „Један, два, три… шта да радиш ти“.

Циљ радионице био је саветовање младих како да поступе у ситуацијама које су им непознате.

🙋За ученике четвртог и петог разреда представљен је програм СМАЊЕЊЕ РИЗИКА И УБЛАЖАВАЊЕ ПОСЛЕДИЦА ОД ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА И ДРУГИХ ОПАСНОСТИ са темом „Пленарно предавање и позив хитним службама“.

Садржај ове радионице:

– позив хитним службама,

– план евакуације,

– комплет за хитне случајеве,

– план комуникације и сигурно место.

Циљ наведене радионице је подизање свести ученика нижег основног школског узраста о правилима позивања хитних служби и евакуације и комуникације у случају несреће.

🙋За ученике шестог, седмог и осмог разреда реализован је програм ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ кроз радионицу „Балкан Експрес“.

Циљ радионице био је да ученици распознају типове људи и сами долазе до закључка да не треба дискриминисати никога.

Захваљујемо се организацији Црвеног крста Краљево, директорки Снежани и волонтерима Милици, Богдану и Урошу на овим излагањима и реализацији свих програма, који су изазвали интересовање код свих ученика и донели им мноштво нових сазнања и спознаја.🤗♥️🤗

Add your thoughts

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *