Ваннаставне активности

Хор броји 46 чланова. Обухвата ученике од петог до осмог разреда. Пробе хора се одржавају једном недељно. Пробе почињу упевавањем ученика и обнављањем научених песама. У току школске године ученици науче најмање десет нових песама домаћих и страних композитора.

Према потреби певају и народне и обредне песме. Поред обавезних композиција, као што су химна Светом Сави и химна Боже правде, певају се и песме забавног карактера. Школски хор обавезно учествује на школским приредбама, као што су прослава Светог Саве и Дан школе у сарадњи са осталим секцијама унутар школе.

Поред учешћа на школским приредбама, чланови хора укључени су и у друштвени живот Витковца, певањем пригодних песама у одређеним друштвеним збивањима. Ученици радо посећују часове хора, јер их музика опушта и забавља.

Picture4

 Унутар школе спортске активности се реализују у зависности од периода у години,  обзиром да школа не поседује фискултурну салу, једном недељно. Броји 55 ученика од петог до осмог разреда.

Реализују се различити облици активности (секције, различити облици такмичења – појединачно, екипно, турнири…).

Врши се припрема за такмичења на нивоу града, округа, републике у свим спортским гранама: атлетика, гимнастика, мали фудбал, рукомет, кошарка, стони тенис.

Реализују се такмичења на нивоу школе – проглашење најбољег одељења – ученика.

Треба истаћи да ове године наша школа има учесника на школској олимпијади у Сремској Митровици, Александра Николића, у дисциплини бацање кугле!

Чланови ликовне секције су сви заинтересовани ученици од петог до осмог разреда. Циљ рада је развијање ликовних способности ученика, љубав према ликовној и уметности уопште, стицање знања из ове области.

Ликовна секција негује ликовно стваралаштво деце, припрема изложбе уметничких радова, прати савремена ликовна кретања.

Литерарна секција једна је од првих основаних секција у школи. Свих ових година окупљала је велики број ученика, све оне који су заволели књижевност и лепу реч.