ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА

Поштовани родитељи будућих ђака првака,

Упис у први разред за школску 2023/24. годину почиње 1. априла 2023.године.

Упис и заказивање термина за тестирање деце се и ове године обавља електронски преко е-управе.

Родитељима ће за електронско заказивање термина за тестирање и упис детета у први разред, апликација е Заказивање бити доступна од 20.марта до 31.маја.

Уколико родитељ не жели да закаже термин електронским путем, или се из неког разлога не сналази, или не успева да закаже термин електронски, јавиће се секретару школе лично, или на телефон 036/5873-566 и секретар ће електронски заказати термин у Ваше име. Уколико се одлучите да Вам термин за тестирање електронски закаже секретар, морате припремити јединствен матични број родитеља и детета, јер без ЈМВГ-а није могуће заказати термин.

Упис деце у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 01.априла до 31. маја 2023.године.  У истом термину, педагог школе ће извршити тестирање детета.

Родитељи приликом уписа детета у школу не доносе ни један документ у папирном облику. Школа по службеној дужности, електронским путем, прибавља податке из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, здравственог информационог система, као и податак о похађању припремног предшколског програма (посредством ЈОБ-а). Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, или у војној установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

 

🌻 Добродошли у ОШ „Бранко Радичевић “ Витковац!  🌻

Add your thoughts

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *