„ПОДЕЉЕНА СРЕЋА ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА“ – Дечија недеља у нашој школи

Као и претходних година, наша школа је прве недеље октобра организовала низ активности којима је обележена Дечија недеља.

Ове године манифестација је одржана под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“ у периоду од 5.10 до 9.10.2020. године. Због епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД 19 све активности су биле прилагођене условима и уз поштовање прописаних мера заштите.

Планиране активности су одржане у свим издвојеним одељењима, као и у матичној школи  уз сарадњу са припремним предшколским групама у матичној школи и у Печеногу. Радионице (активности) су подељене по областима:

  • Деца и спорт (спортски дан у Витковцу и Печеногу, учествовале и чланице атлетског клуба Краљево)
  • Деца и образовање (радионице на тему дечијих права)
  • Деца и заштита животне средине (чишћење и уређење школског дворишта)
  • Дан посвећен инклузији (књижевна радионица са бакама и декама)

Учитељице у матичниј школи Јасминка Миливојевић и Љиљана Митровић су са својом децом имале низ активности којима су се прикључили и предшколци и васпитачица Маријана Гуњић.

Учитељица Снежана Маџаревић и њени ђаци у ИО Закута су откривали знаменитости свога краја, хранили се здраво и „подмлађивали“ природу.

ИО Милаковац и учитељица Марија Павловић су упутили најлепше жеље за сву децу света, бавили се дечијим правима, сређивали школско двориште….

ИО Печеног – ученици сва четири разреда са својим учитељицама Славком Совиљ и Верицом Павловић су уз помоћ предшколаца и васпитачице Ане Маричић свакодневним активностима обележили ову недељу:  Цртежи свој деци (цртање кредом у дворишту школе), играли се, садили цвеће, дружили се са бакама и декама, имали радионице о правима деце, осликавали маске и савладали полигон препрека .

65-а по реду Дечија недеља је завршена, али то не значи да срећу не треба и даље делити… јер је подељена већа.

Add your thoughts

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *