Летопис 2018/19.

28.6.2019.

ВИДОВДАН 2019. ГОДИНЕ

На крају наставне године пригодни програм и додела диплома учесницима општинских и окружних такмичења. Комплетом књига награђен је и  ђак генерације  Бојана Милић.

31.5.2019.

Крај осмогодишњег школовања

Последњи наставни дан овогодишње генерације осмака , а  затим и  утакмица са наставницима.

29.5.2019.

Биоскопска представа

Ученици од првог до четвртог разреда су организовано посетили биоскоп Кварт. На репертоару је био анимирани филм „Ману Муња„ (Manuo the Switt).

Пројекцију је гледало 40-оро ученика наше школе. Филм је трајао 88 минута. Ученици су уживали у филму и са позитивним коментарима напустили биоскоп.

У  биоскопу су били  у пратњи својих учитељица: Совиљ Славке, Митровић Љиљане, Јасминке Миливојевић, Данијеле Недељковић, Верице Миловановић, Марије Павловић и Верице Павловић.

13.5.2019.

Квиз „Шта знаш о Црвеном крсту“

Ученици петог разреда неше школе Стефана Станојловић,Александра Стевановић,Милица Станојевић и Матија Танасковић учествовали су у полуфиналу  квиза „Шта знаш о Црвеном крсту“ .Квиз је реализован у просторијама Црвеног крста Краљево.Екипа наше школе се није пласирала у финале.Са ученицима је била учитељица Јасминка Миливојевић.

11.5.2019.

Едукативна радионица у лопатничкој „Оази мира“

У организацију Краљевачког друштва учитеља у селу Лопатница, у Етно газдинству „Оаза мира“ реализована је пројектна активност, едукативно – креативна радионица „Безбедност деце на интернету“ и шетња природом  а све у циљу едуковања деце о опасностима које им прете употребом интернете и како је могуће заштитити се али и развијање еколошке свести и стицање навике за боравак у природи . У пројектној активности учествовали су ученици наше школе из ИО Печеног са учитељицом Верицом Павловић као и ученици ОШ“Милунка Савић“ Витановца и ОШ „Димитрије Туцовић“ Краљево и њихове учитељице.

20/21.4.2019.

Екскурзија старијих разреда

Дводневна екскурзија старијих разреда реализована је на релацији Витковац-Београд-Витковац. На екскурзију је кренуло 45 ученика,њихове разредне старешине,директор и педагог школе.Све време били су присутни лекар и водич.

 1. дан   – Авалски торањ,Споменик незнаном јунаку, Музеј Николе Тесле

2. дан – Храм Светог Саве,Саборна црква,Конак кнегиње Љубице,Ботаничка башта Јерменовац.

13.4.2019.

Рекреативна настава ученика млађих разреда

Настава у природи је реализована у периоду од 5.4.2019. године до 12.4.2019. године у Сокобањи, у Објекту „Бањица“. На рекреативној настави је било 17 ученика ( из матичне школе 8 ученика четвртог,првог и трећег разреда , из  ИО Печеног 6 а из ИО Закута 3 ученика ) и три учитеља.

10.4.2019.

Још  једном – један,два,три…скок

Ученица 7. разреда, Јована Вукосављевић, освојила је 3. место на Међуокружном такмичењу скоком у даљ од 4,47 метара. Такмичење је одржано у Прибоју, а са Јованом је био професор физичког васпитања Љубинко Јовановић.

30.3.2019.

Други  фестивал науке

Други Фестивал науке  организовао је  школски тим у чијем саставу су били наставници разредне наставе Јасминка Миливојевић и Марија Павловић и предметни наставници Ивана Плешинац, Милорад Пантовић и Ружица Пејковић.

У реализацији манифестације учешће су, поред организатора, узели предметни наставници Јулија Радовић и Драгана Пауновић и наставници разредне наставе, као и ученици наше школе од првог до осмог разред. Гости фестивала су били ученици и наставници из ОШ „Свети Сава“ из Краљева, ОШ „Драган Ђоковић Уча“ из Лађеваца и  ОШ „Рада Шубакић“ из Груже који су учесницима фестивала приказали своје радове из области техничког и информатичког образовања.

И ове године нашу манифестацију увеличао професор Института за физику Природно −математичког факултета из Крагујевца, Ненад Стевановић, који је приказао занимљиве огледе из оптике, информатичке, технологије, механике…

Фестивал науке отворила је директорка школе Биљана Танасковић, чија је помоћ у организацији фестивала била драгоцена.

29.3.2019.

„Читалићи кликераши“ општинско такмичење

У просторијама градске библиотеке „Стефан Првовенчани у Краљеву одржано је општинско такмичење „Читалића кликераша“. На овом рангу такмичења из наше школе учествовало је 10 ученика од 4. до 7. разреда који су се пласирали са већ одржаног школског такмичења. Ниједан ученик се није пласирао на следећи ниво такмичења. Ментори ученика били су учитељице Верица Павловић и Јасминка Миливојевић.

21.3.2019.

„Кенгур“

На Међународном такмичењу „Кенгур без граница“ школског нивоа, учествовао је 51 ученик од 1-8. разреда.

20.3.2019.

„Здраво растимо“

У оквиру пројекта „Здраво растимо“ одржана је вршњачка едукација. Уз презентацију и демонстрацију ученици 7. разреда пренели су своја сазнања о здравим стиловима живота ученицима млађих разреда матичне школе и издвојених одељења.

19.3.2019.

Један,два,три и…. скок

На Окружном такмичењу у скоку у даљ одржаном у Новом Пазару, ученица 7. разреда Ј,ована Вукосављевић, је освојила прво место и пласирала се на Међуокружно такмичење.

Ученица 4. разреда, Јована Челић, освојила је 3. место у квалификационој трци и 5. место у финалној трци на 60 метара.

18.3.2019.

„Здраво  растимо“

У оквиру  пројекта „Здраво растимо“ ученици 7. разреда снимили су филм којим учествују у такмичењу за избор најбољег.

„Здраво растимо“ филм

17.3.2019.

Општинско такмичење из српског језика

У ОШ „Јово Курсула“ у Краљеву одржано је општинско такмичење из српског језика и језичке културе. На такмичењу су учествовале ученице 5. разреда Стефана Станојловић и Анђела Петровић и ученице 6. разреда Сања Радомировић и Александра Пантелић. Ученица шестог разреда, Сања Радомировић, освојила је треће место и пласирала се на окружно такмичење.

16.3.2019.

„Љубичаста бајка“

Ученици млађих разреда матичне школе и издвојених одељења су у краљевачком позоришту су гледали представу „Љубичаста бајка“. У пратњи ученика биле су учитељице Љиљана Митровић,Данијела Недељковић, Јасминка Миливојевић,Марија Павловић,Верица Милованович,Верица Павловић и Славка Совиљ.

9.3.2019.

Општинско такмичење из историје

Након одржаног школског такмичења из историје своје знање проверавали су на општинском такмичењу ученици 6. разреда Сања Радомировић, Ксенија Милосављевић, Матија Миладиновић и Александра Пантелић и ученици 7. разреда Анастасија Стевановић и Ива Миливојевић.

Пласман на окружно такмичење остварио је Матија Миладиновић.

7.3.2019.

„Играј за енергију“

У оквиру обележавања Међународног дана енергетске ефикасности у библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву одржано је такмичење у друштвеној игри „Играј за енергију“. Екипу наше школе чинили су : Вук Вуковић, Бојана Милић, Ива Миливојевић, Ксенија Милосављевић и Сања Радомировић. Са ученицима је била и учитељица Данијела Недељковић.

4-6.3.2019.

Осмомартовске радионице са КЦ Рибница

Наша школа у сарадњи са Културним Центром Рибница организовала је радионице за ученике од првог до четвртог разреда, на којима су израђивали честитке за 8.март. Радионице су водиле Оливера Марјановић и Марија Грабовац.

Прва у низу је одржана у Печеногу, 4.3.2019. године са почетком у 11 часова и присуствовао је 21 ученик од првог до четвртог разреда са својим учитељицама Славком Совиљ и Верицом Павловић.

Друга радионица је одржана у Витковцу, 5.3.2019.године за ученике првог, другог и трећег разреда (укупно 19 ученика) и њихове учитељице Љиљану Митровић и Данијелу Недељковић.

Трећа радионица је одржана 6.3.2019.године у Витковцу за ученике четвртог разреда матичне школе и ученике из Закуте и Милаковца (укупно 21 ученик) и њихове учитељице Јасминку Миливојевић, Верицу Миловановић и Марију Павловић.

На радионицама је било јако весело и радно, сви смо задовољни честиткама које су настале на овим радионицама.

4.2.2019.

Aqua Viva „Покренимо нашу децу“

Ученици првог разреда у Витковцу са својом учитељицом Данијелом Недељковић су учествовали  на конкурсу  Aqua Viva „Покренимо нашу децу“ и освојили награду у виду спортске опреме.

Резултати конкурса

30.1.2019.

Светосавска награда 2019

Светосавску награду ове године добила је ученица 8. разреда, Бојана Милић. Она је у пратњи разредног старешине, Љубинка Јовановића и својих родитеља у Општини Краљево примила  пригодан поклон.

27.1.2019.

„Ускликнимо  с љубављу…“

У матичној школи и издвојеним одељењима пригодним програмом обележена је још једна школска слава …

23.1.2019.

„Читалићи – кликераши“

У просторијама матичне школе одржано је школско такмичење „Читалићи кликераши“. Учествовали су ученици од 1. до 8. разреда. На следећи ниво прошло је 5 ученика 4. разреда (ментори Верица Павловић, Јасминка Миливојевић), три ученика 5. разреда,4 ученика 6. разреда и 1 ученик 7. разреда (ментор Јелена Милојевић)

18.1.2019.

Школско такмичење из математике

На школском такмичењу учествовало је 4 ученика 3. разреда, 8 ученика 4. разреда, 7 ученика 5. разреда , 8 ученика 6. разреда и 1 ученик 7. разреда.

На општинско такмичење пласирали су се Јована Сеничић, ученица 3. разреда са освојених 61 поен, Марко Петровић ученик 3. разреда са освојених 60 поена, Јана Марић ученица 3. разреда са освојених 50 поена, Вељко Грабовац, ученик 4. разреда са освојених 71 поен, Анастасија Гајовић и Јована Челић ученице 4. разреда са освојених 70 поена, Јелена Лаковић ученица 4. разреда са освојених 60 поена .

Ученици су уложили труд у припрему за такмичење и заслужују сваку похвалу.

25.12.2018.

„Деда  Мразова тајна“

Ученици  млађих разреда матичне школе и свих издвојених одељења, са  својим учитаљицама, су гледали филм „Деда Мразова Тајна“.

6.12. 2018.

Безбедност на интернету

У просторијама матичне школе предавање за запослене о безбедности  деце на интернету одржао је професор Слободан Каличанин.

1.12.2018.

Представници Атлетског клуба „Краљево“ у посети школи

Након бројног и успешног учествовања у атлетском такмичењу, ове али и ранијих година, представници Атлетског клуба „Краљево“ су посетили нашу школу и том приликом донирали спортске реквизите. Поклон ће допринети  да наши ученици имају још квалитетнију наставу и буду још успешнији на такмичењима. У оквиру посете присуствовали су и часу физичког васпитања у млађим разредима.

15.11.2018.

Општинско такмичење „Квиз знања из ватрогаства“

Општинско такмичење је одржано 15. 11. 2018. године у сали Дома војске. У периоду од 8 до 1230 такмичили су се  ученици млађих разреда, a екипе су чинили:

– дечаци : Матеја Симовић, Вељко Грабовац, Стефан Сеничић, Марко Петровић-резерва

– девојчице: Јелена Лаковић, Јована Челић, Вања Милошевић, Анастасија Гајовић- резерва

У коначном  пласману боље су биле девојчице које су  заузеле 10. место.

У периоду од 1230 до 1600 такмичили су се старији ученици, а екипе су чинили :

– дечаци: Александар Сеничић, Вук Вуковић, Милош  Петровић, Ненад Лаковић- резерва

– девојчице: Ксенија Милосављевић, Ања Вуковић, Ива Александра Пантелић

Девојчице су  се пласирале на 5. место, а екипа дечака је  освојила 3.место.

Пратиоци ученика на овом такмичењу су били Јасминка Миливојевић и Љубинко Јовановић.

4.11.2018.

Школско  такмичење „Квиз знања из ватрогаства“

Такмичење је одржано у просторијама школе  према унапред  утврђеном распореду. Такмичење је почело у 10 часова, а завршило се у 11:30 часова.

На такмичењу је учествовало 12 ученика трећег и  четвртог разреда, из матичне школе и из издвојених одељења, а у старијој категорији учествовало је : шести разред – 7 ученика,  седми разред – 4 ученика , осми разред – 4 ученика. Ученици су имали припремљени материјал одакле су се и спремали за такмичење. То су била питања са одговорима.

У млађој категорији, ученици који су се пласирали даље су: Матеја Симовић, Вељко Грабовац, Стефан Сеничић, Марко Петровић, Јелена Лаковић, Јована Челић, Анастасија Гајовић и Вања Милошевић.

У старијој категорији ученици који су се пласирали даље су: Александар Сеничић, Вук Вуковић, Милош Петровић, Ненад Лаковић, Александра Пантелић, Ксенија Милосављевић, Ања Вуковић и Ива Миливојевић.

29.10.2018.

Општинско такмичење у малом фудбалу

У ОШ „Јово Курсула“ Краљево одржано је општинско такмичење у малом фудбалу.

Екипу наше школе чинили су: ученици осмог разреда Милош Петровић, Предраг Аћимовић, Лука Јанковић, Лазар Јанићијевић, Вук Вуковић, Александар Сеничић и ученици шестог разреда Матија Миладиновић и Ненад Лаковић.

У укупном пласману заузели су 8. место.

27.10.2018.

„Не прљај немаш изговор“

Ученици 2. и 4. разреда ИО Печеног са својом учитељицом Верицом Павловић учествовали су  на конкурсу „Не прљај немаш изговор“.

22.10.2018.

Једнодневни излет

За ученике од 1. до 4. разреда организована је једнодневна екскурзија на релацији Витковац – Топола – Аранђеловац – Орашац – Витковац.

На екскурзију је кренуло 44 ученика, 7 учитеља и 1 учитељ на стручној пракси.

12.10.2018.

Трибина „Здрава храна“

Поводом Дана здраве хране у матичној школи и издвојеним одељењима одржане су различите радионице и трибина.

Трибину „Здрава исхрана“ одржала је Ивана Плешинац, професор хемије и њој су присуствовали ученици и наставници школе. Ученици  млађих разреда реализовали су радионице „Порекло воћа,поврђа и житарица“ 2. и 3. разред (учитељица Љиљана Митровић), „Здрава ужина – припрема“ 1. и 4. разред (учитељице Данијела Недељковић и Јасминка Миливојевић), „Здраво се хранимо и здравље бранимо“ 1.-4. разред ИО Печеног (учитељице Верица Павловић и Славка Совиљ).

5.10.2018.

Дечија недеља – завршна манифестација

У  10 часова,на Атлетском стадиону у Краљеву, одржана је Трка за срећније детињство под покровитељством Црвеног крста Краљево. У исто време ученици 13 школа са територије Краљева су се окупиле на платоу испред музеја и дефиле маскираних ђака је кренуо пут Атлетског стадиона где је у 11 часова отпочела завршна манифестација обележавања Дечије недеље. У обе активности наша школа је имала представнике – у трци су учествовали ученици који су били најбржи на јесењем кросу,а у дефилеу маски они ученици који су изабрани на школском маскембалу.

4.10.2018.

„Јунак из омиљене приче“ маскембал

У матичној школи одржан је маскембал за ученике млађих разреда. Осим ученика, родитеља и наставника манефестацију је пратио и жири кога су чинили: Татјана Трбовић (педагог), Јелена Милуновић (наставник ликовне културе) и Зорана Андрић (професор енглеског језика).

Жири је својим гласовима изабрао маске које ће представљати школу на завршној манифестацији поводом Дечије недеље у Краљеву.

4.10.2018.

Позоришту у походе

Ученици од првог до петог разреда, су у краљевачком позоришту гледали представу „Ружно паче“ по тексту Дејана Алексића.

Са ученицима су пошле учитељице: Павловић Верица, Совиљ Славка, Марија Павловић, Јасминка Миливојевић, Данијела Недељковић.

2.10.2018.

„Крај пруге кућа од дуге“

rainbow-tulips-25

 

 

У краљевачкој библиотеци ученици млађих разреда су учествовали у програму поводом промоције књиге „Крај пруге кућа од дуге“ М. Милишића рецитујући песме из истоимене књиге.

1.10.2018.

Дечија недеља

Дечија недеља ове године се обележава у периоду од  1-7.10.2018. године и на нивоу Републике мото је „Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“.

На територији града Краљева Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ обележава 150 година од отварања прве читаонице и као један од организатора манифестације преуредила је мото у „КО СА КЊИГОМ ЦЕО ДАН ДРУГУЈЕ, ТАЈ НАСИЉЕ ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕ“. Тема овогодишњег маскембала ће с тога, у нашем граду бити ликови из дечијих књига.

Бројним активностим, ученици наше школе ће учествовати у обелажавању Дечије недеље.

1.10.2018.

Јесењи  крос

У непосредној близини школе, на стадиону ФК“Ласта“ и ове године одржан је јесењи крос. Учествовали су сви ученици школе, а победници су :

 1. РАЗРЕД: Милица Милошевић, Михајло Павловић
 2. РАЗРЕД: Сара Марић, Страхиња Ђусић
 3. РАЗРЕД: Тијана Јеленић, Стефан Сеничић
 4. РАЗРЕД: Вања Милошевић, Вељко Грабовац
 5. РАЗРЕД: Александра Стевановић, Александар Николић
 6. РАЗРЕД : Теодора Јеленић, Ненад Лаковић
 7. РАЗРЕД: Јована Вукосављевић, Вељко Николић
 8. РАЗРЕД: Милица Мареновић, Давид Павловић

Ови учесници су се пласирали даље и учествоваће у трци ,, Трка за срећно детињство“ која ће се организовати у Краљеву на Атлетском стадиону.

28.9.2018.

„Истражуј кроз ноћ, у знању је моћ“

Тема овогодишње Ноћи истраживача у Србији је Културно и природно наслеђе. Манифестацију  која је првенствено намењена ученицима основних и средњих школа и  посвећена популаризацији науке и учењу кроз забаву посетили су и ученици наше школе. За ученике од четвртог до осмог разреда организована је посета овој манифестацији на Ђачком тргу (испред Прве гимназије) у Крагујевцу.

У пратњи ученика су били директор школе Биљана Танасковић, професори разредне наставе Верица Павловић и Јасминка Миливојевић, одељењске старешине Јелена Милојевић, Јулија Радовић, Ружица Пејковић.

25.9.2018.

„Мини атлетика“ општинско такмичење

На Атлетском стадиону у Краљеву са почетком у 10 часова, одржано је такмичење општинског ранга у мини атлетици и атлетици. У 8 дисциплина учествовало је 45 наших ученика, а они који су постигли пласман су:

 1. Вељко Грабовац   2.место – бацање вортекса
 2. Јована Челић   1. место – трчање на 60 м
 3. Вања Милошевић   3. место – скок удаљ
 4. Лаковић Ненад   3. место – трчање на 60 м
 5. Вујовић Нина   2. место – бацање кугле
 6. Теодора Јеленић   3. место – бацање кугле
 7. Денис Вукомановић   2. место – скок удаљ
 8. Јована Вукосављевић  1. место – скок удаљ

3.9.2018.

„… Стигло дете до основне школе!“  М. Одаловић

Ове школске 2018/19. године у нашу школу је уписано 13 првака. Од тога, по 5 ученика је у матичној школи и Печеног, 2 у одељењу у Закути и 1 у Милаковцу.

Учитељи који ове године узимају први разред су: Совиљ Славка, Марија  Павловић, Данијела Недељковић и Верица  Миловановић.