Такмичења

ИЗВЕШТАЈ О ПОСТИГНУТИМ РЕЗУЛТАТИМА НА СВИМ НИВОИМА ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА ШКОЛСКЕ 2020/21. ГОДИНЕ

 

 

У току школске 2020/21. године реализован је мали број такмичења ученика услед специфичне епидемиолошке ситуације изазване пандемије вирусом Covid 19. Школска такмичења су одржана из енглеског језика и математике. На такмичење из српског језика три ученице су од прошле школске године имале директно учешће ка општинском нивоу такмичење, међутим нису отишле на исто.

Тако да су ученици наше школе су учествовали једино на општинским такмичењима из математике – и то ученици нижих разреда, као и из физичког васпитања, тј. спортских дисциплина. Поред тога ученици су узели учешће у: “Сајму спорта“, “Квизу знања за ватрогасце“, “Кенгуру без граница“, пројекту “Читалићи-писалићи“ и квизу “Шта знам о Црвеном Крсту“.

 

МАТЕМАТИКА

 

Општинско такмичење из математике за ученике од трећег до осмог разреда одржано је 28. фебруара 2021. године  у ОШ “IV краљевачки батаљон“ у Краљеву. На овом такмичењу учествовало је четворо ученика трећег и два ученика четвртог разреда.

Међународно такмичење “Кенгур без граница“ одржано је 10. јуна 2021. године у просторијама школе. На такмичењу је учествовало укупно 35 ученика од I- VII разреда.

 

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ

 

Када је у питању физичко васпитање, ученици су учествовали на такмичењима из стоног тениса, футсала и атлетике.

Општинско такмичење у стоном тенису одржано је у ОШ “Димитрије Туцовић“ 13. октобра 2020. године. Екипу су чинили ученици седмог и осмог разреда Лазар Балтић, Ненад Лаковић и Матија Миладиновић. Заузели су екипно друго место, док је ученик Лазар Балтић освојио и појединачно друго место.

Екипа дечака шестог, седмог и осмог разреда је учествовала на општинском такмичењу у футсалу, одржаном 28. априла 2021. године у ОШ “Јово Курсула“ у Краљеву. Испали су у првом колу.

Такмичење општинског ранга у атлетици одржано је  на Ратарском имању у Борићима 28. априла 2021. године. Учествовало је тринаесторо ученика у дисциплинама трчање на 60 и 300 метара, скок у даљ, бацање вортекса и кугле.

Запажене резултате постигли су ученици другог разреда у трчању на 60 метара Станчић Хана и Ђусић Вукашин који су се пласирали за даљи ниво такмичења. Ученик петог разреда Марко Петровић је у дисциплини скок у даљ освојио прво место и пласирао се на окружно такмичење. Ученица осмог разреда Теодора Јеленић је у дисциплини бацање кугле освојила прво место и такође се пласирала на окружно такмичење.

Најзапаженији резултат постигао је ученик четвртог разреда Страхиња Ђусић у дисциплини бацање вортекса који је заузео четврто место на државном првенству у атлетици одржаном 19. маја 2021. године у Сремској Митровици.

 

Педагог школе:

Татјана Трбовић

 У Витковцу, јула  2021. године